kiki de montparnasse

image15

Det absolut basta underkladesmarket genom tiderna. Inte lika porrigt som Agent Provocatuer och inte lika sott som Victorias Secret's. Ett maste for alla som nagonsin befinner sig i London, da det ar extremt fa butiker i varlden som saljer det har market. Flaggbutikerna ligger i New York och Los Angeles, vilket tycks konstigt da det har ett franskt namn, men lyckligtvis ar bade Liberty och Bluebird aterforsaljare till Kiki de Montparnasse.
Forutom underlader ar det vart att kolla in deras fine art och bocker.

Liberty
Oxford Street, City
Ta sig dit: T-banestationen Oxford Circus eller buss 3,6,12 och 23.


raoul's

image13

Var nyss och mumsade i mig onyttigheter på favorithaket i Notting Hill som har basta brunchen och egg benedict man kan fa tag pa. Valdigt populart pa dagtid och sa fort solen tittar fram ar det smockfullt pa Raoul's. Att det ligger ett stenkast fran Portobello Road gor ju inte saken battre direkt. Inredningen ar modern och menyn har influenser fran det parianska koket. Ett valdigt trevligt, mysigt och relativt prisvart stalle att ga till, dagtid som nattid.

Raoul's
105-107 Talbot Road, Notting Hill
Ta sig dit: Buss 7 stannar runt hornarn, annars ar t-banestationen Westbourne Park narmast.

holland park

image12

I lordags var det 25 grader och solsken har i London och det var mycket uppskattat eftersom regnet har statt som spon i backen den senaste veckan. Jag och Tom satte pa oss joggingkladerna och hade en harlig powerwalk i Holland Park. Det ar en av de basta parkerna i London och utan tvekan den tystaste. Nar man kliver in i parken tar det bara nagra minuter innan allt ovasen forsvinner och man blir lugn och harmonisk inombords. Holland Park ar uppdelad i olika mindre parker, en av mina favoriter ar den asiatiska parken med sma tempel, vattendrag och vackra skulpturer.

Holland Park
Gangavstand fran Notting Hill Gate eller Kensington High Street

tate modern

image11

Var nyligen pa Duchamp Manray Picabia utstallningen pa Tate Modern som var valdigt intressant och underhallade. Den pagar nu fram till den 26 maj och jag kan varmt rekommendera den. Innan utstallningen sa kande jag bara igen hans verk fran Mona Lisas leende (ni vet dar hon har mustach) och att han anvande en herr pissoar som handfat. Vissa tycker inte det ar konst, andra menar att han har tagit konstvarlden till en ny niva med sina verk. Jag haller med. Vem kan definera vad konst ar?
Tate Modern har aven en filmutstallning som heter Here We Dance och halls av svenska Johanna Billing. Aven den ar vart ett besok.

Tate Modern
Bankside

lonsdale

image9 image10

Det har ar ett av mina absoluta favoritstallen i Notting Hill, eller ja, faktiskt i hela London. Den har cocktailbaren/restaurangen har den basta publiken man kan hitta, vilken kvall i veckan som helst. Cocktailmenyn ar som en bibel och bartenderna blir prisbelonade ar efter ar. Matmenyn ar spannande men utan att vara for komplicerad. Latthalstrad tonfisk med wasabi, misomarinerad pork belly eller varfor inte smorstekta pilgrimsmusslor? De basta ratterna ar de sma varianterna som ar valdigt prisvarda. Varje sondag ar det Soulfull Sunday och da bjuds det pa tva gratis drinkar (mellan 6-7) och Lonsdale ar enda stallet i sin klass som har en DJ pa sondagar. Personalen ar charmerande och stamningen kunde inte bli battre. Vart ett besok oavsatt vart i London du kommer ifran.

Lonsdale
48 Lonsdale Road, Notting Hill
Ta sig dit: Bussarna 7, 23 och 328 eller t-banestationen Notting Hill Gate stannar narmast.

bungalow 8

 image7

Okej, nu ar jag inte helt opartisk eftersom jag jobbat dar.
Bungalow 8 ar ett fantastiskt stalle att ga ut och festa pa en lordagkvall, men det ar om man kommer in i forsta hand (strikt medlemsklubb) och om man har pengarna for det.

Denna klubb ar top tre bland de dyraste i London. Men sedan ar det ett exklusivt stalle dar bara de rika och kanda festar loss, om man nu gillar det. Krug champange flodar och det verkar som att alla dar ar generosa, snygga och trevliga. Musiken varierar, men varje manad ar det atminstonde tva av de basta DJ:na varlden over som spelar. Och om ni undrar om man verkligen ser kandisar dar sa ar svaret ja. Bilden pa Christopher Kane, Sienna och Savannah Miller var sa gott som en vanlig kvall pa Bungalow 8. Men mina favorit av de kanda som varit dar ar utan tvekan Roberto Cavalli, Karl Lagerfeldt och Kate Hudson.

image26
Jag och Rosie efter en väldigt lyckad kväll på Bungalow 8.

Läs vad Dagens Industri har att säga om klubben.

Bungalow 8
45 St. Martins Lane, Soho
Ta sig dit: Buss nummer 7 och 23 och t-banestationen Tottenham Court Road ar narmast.

dover street market

 image6

Har om dagen var jag i shoppingsparen omkring Mayfair, vilket kan blir en dyr affar om man inte ar forsiktig. De stora modehusen dominerar i denna rika del av London, men har och var finns det en mer lekfull och intressant  arena, och det ar utan tvekan Dover Street Market (DSM). Utbudet ar fantastiskt, sa fantastiskt att jag hittade nagra nya designerfavoriter efter mitt forsta besok. Men smakar det sa kostar det, och dar ar tyvarr inte DSM nagot undantag. Da DSM ags av Comme des Garcons finns det mycket fran deras egna marke i den 6 vaningar hoga byggnaden, men aven marken som Christopher Kane, Laf Simons, Anne Valerie Hash, Nina Ricci, Alia och John Galliano.

Dover Street Market
17-17 Dover Street, Mayfair

the shop at bluebird

image2 image3
Var precis inne pa en av mina favoritbutiker har pa Kings Road - The Shop at Bluebird. Det ar en butik man inte far missa om man har passion for klader och mode. Sjalva Bluebird ar en stor lyxig restaurang och delikatessbutik som ags av legendariska  Terence Conran. Dar den ultradesignade butiken nu ligger var tidigare en stor matmarknad, vilket syns pa ytorna som definitivt bidrar till en harlig shoppingupplevelse. The Shop at Bluebird har ett valbalanserat utbud fran de stora modehusen, lokala designers och nykomlingar. Forutom klader kan man shoppa fina inredningsprylar, litteratur och musik.

The Shop at Bluebird
350 Kings Road, Chelsea
Ta sig dit: Buss 328 stannar i slutet av Kings Road/ World's End och Sloane Square ar narmaste tunnelbanestationen.

RSS 2.0